Raventos i Blanc

Raventos i Blanc logo

Raventós i Blanc este o cramă cu una dintre cele mai îndelungate tradiții viticole documentate din lume. Ferma familiei în care vinurile sunt acum produse aparține familiei Raventós din 1497. Cinci secole care lucrează 90 de hectare de viță de vie și pădure, o dinastie strâns asociată cu pământul de la o generație la alta. Astăzi, Pepe Raventós, care reprezintă a 21-a generație a familiei, cultivă 44 de parcele folosind metode de cultivare a vinului biodinamice și se angajează să mențină moșia de viță de vie, lemn și lac ca entitate completă. Raventós i Blanc este fidel tradiției și susține relația dintre om și natură în esența filozofiei sale de producție.

Familia Raventós, o dinastie viticolă de renume mondial, a trăit pe această moșie cel puțin din 1497. Douăzeci și una de generații au lucrat acest pământ, cu viță de vie, pădure și lac, cu un microclimat specific influențat de râu, un lac, două pâraie și un deal cunoscut sub numele de Turó del Serral.

Solurile s-au format în urmă cu peste 16 milioane de ani. Acestea sunt calcaroase cu fosile marine și acest lucru oferă condițiile ideale pentru producerea vinurilor cu o expresie minerală puternică.

Râul Anoia, Turó del Serral, Lacul Raventós i Blanc și pădurile de pe moșie au creat condiții climatice și de sol unice. Aspecte care fac parte din caracteristicile bazinului râului Anoia, un nume care evocă o mică parte specifică a lumii de aproximativ 7.000 de hectare între masivul Montserrat și zonele de coastă și prelitorale – unde se nasc toate vinurile Raventos.

Manuel și Pepe Raventós, fiul și nepotul lui Josep Maria Raventós, sunt însărcinați cu realizarea viselor bunicului: transformarea acestei crame într-un brand viticol de renume internațional. Ambii producători de vin au făcut din Raventós i Blanc unul dintre cele mai bune vinuri spumante din lume, fidel unei proprietăți unice, unui climat specific și unei metode care urmărește excelența cu o intervenție minimă a omului. Pepe, foarte angajat și hotărât să facă din Raventós i Blanc unul dintre cei mai buni producători de vinuri spumante din lume, are un singur scop: să se asigure că vinurile Raventós i Blanc au propriul lor nume, lucrând pentru a oferi vinurilor spumante din această zonă prestigiu și propria lor personalitate unică. În 2012, a decis ca Raventós i Blanc să părăsească DO Cava dorind să creeze DO Conca del Riu Anoia, deoarece crede cu tărie că există o deschidere pentru vinuri precum cele realizate de Raventos i Blanc: autentice, provenind dintr-o singură moșie, un climat specific, soiuri de struguri autohtoni și o viticultură riguroasă, precisă și respectuoasă .

Produse Raventos i Blanc

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?