Domaine Louis Michel et Fils

Louis Michel & Fils

 

Louis Michel & Fils produce vinuri în inima orașului Chablis încă din secolul al XIX-lea, un sentiment puternic de excelență înrădăcinat fiind transmis din generație în generație. Louis Michel & Fils a fost întotdeauna o afacere de familie, și este gestionat astăzi de Guillaume Michel, care se mândrește cu perpetuarea spiritului domeniului.

Solul kimmeridgian și portlandian, un climat semi-continental și un strugure emblematic, Chardonnay sunt ingredientele care creează magia terroir-ului. Chablis se mândrește cu un sol unic care este alcătuit din marne, calcar și fosile de scoici care datează de 150 de milioane de ani. Acest sol joacă un un rol important în vinificație, deoarece aduce o varietate și mai mare complexității aromatice a vinurilor și oferă o mineralitate atât de tipică pentru Chablis.

Situate în nordul Burgundiei, podgoriile din Chablis sunt supuse iernilor reci, primăverilor târzii predispuse la îngheț, verilor fierbinți și uscate și uneori variațiilor de temperatură diurne foarte semnificative, în special odată cu schimbarea anotimpurilor. Acest climat este cu siguranță o provocare atât pentru podgorie, cât și pentru cultivatori, dar are un beneficiu clar în a face din Chablis un terroir cu adevărat fin.

Podgoria familiei, ale cărei plante au în medie 45 de ani, este situată în inima terroirului original Chablis, pe cele mai prestigioase parcele aflate pe o rază de maxim doi kilometri de cramă. Această proximitate între podgorie și cramă constituie un avantaj imens în timpul recoltei: fructul își păstrează calitatea ridicată pe tot parcursul scurtei călătorii până la sala de presare. Podgoriile domeniului acoperă toate cele patru apelațiuni: Chablis Grand Cru, Premier Cru, Chablis și Petit Chablis, oferind întreaga gamă de arome pe care acest vin unic le poate produce. Domaine Louis Michel & Fils produce trei prestigioase Grand Crus – inclusiv legendarul Grenouilles – precum și șapte Premier Crus.

Domeniul are un principiu director: într-un terroir la fel de bogat și unic ca Chablis, vinurile se fac în vie. În fiecare etapă, intervenția umană este menținută strict la minimum, astfel încât natura să se poată exprima pe deplin. Această abordare se manifestă mai întâi prin munca desfășurată în vie, prin viticultură responsabilă, respectul pentru terroir fiind prioritatea numărul unu.

În timpul vinificării și maturării, căutarea discreției absolute continuă: fermentațiile au loc numai cu drojdie naturală iar adăugarea de ingredientele este limitată. În calitate de pionier și acum lider pe această temă, Louis Michel & Fils a luat decizia îndrăzneață de a-și vinifica vinurile numai în rezervoare de inox: acest material neutru nu are niciun efect asupra calităților naturale ale strugurilor chardonnay. Această abordare este cu siguranță evidentă în stilul Louis Michel & Fils, vinurile emanând finețe, puritate și prospețime. Louis Michel a fost unul dintre primii din anii 1960 care s-a îndepărtat complet de maturarea în butoaie și a susținut utilizarea exclusivă a inoxului. Convingerea lor este că lemnul nu are niciun beneficiu pentru un vin care derivă dintr-un terroir unic și expresiv ca cel din Chablis. Prin urmare, Louis Michel & Fils își maturează vinurile numai în rezervoare din inox. Ce modalitate mai bună de prezentare a naturii poți avea, decât să o lași să se exprime fără niciun artificiu? Din anii 1960, această practică a devenit larg răspândită, dar rămâne semnătura domeniului, iar Louis Michel & Fils Chablis este acum o referință în întreaga lume.

Produse Domaine Louis Michel et Fils

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?