Moulin de Gassac Picpoul de Pinet 2024

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

69,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

Descriere

Un vin ce sta pe drojdie pentru o perioadă lungă de timp pentru a-i oferi mai mult corp, complexitate și textură. Rezultatul? Totuși, ușor, așa cum era de așteptat, are note minerale curate și proaspete, atât în ​​nas, cât și pe palatin. Aromele de pepene verde și pepene galben, citrice și o aciditate proaspătă și intensă sunt dominante. Un final lung și cremos – superb pentru a-l savura ca aperitiv și delicios alaturi de crustacee și fructe de mare.

Descriere producator

Spre sfârșitul anilor 1960, Véronique și Aimé Guibert s-au lansat într-o aventură a vinului, pe urmele călugărilor de la Abația Aniane. Ei au fost prima generație și creatorii actualului Mas de Daumas Gassac. Conducerea proprietății și vinificațiile au fost ulterior transferate către a doua generație formată din Samuel, Gaël, Roman și Basile. Astăzi, ei susțin valorile respectului pentru „Mama Natură” și pentru expresia pură a terroir-ului: bazele vinurilor proprietății încă de la crearea sa. Au continuat munca inovatoare a tatălui lor, concentrându-se din ce în ce mai mult pe eleganță și prospețime, mai degrabă decât pe caracteristicile tanice ale vinurilor. Astăzi, spiritul domeniului este unul de camaraderie fraternă și cu toții au responsabilități diferite în gestionarea acestuia.
Dacă filosofia domeniului ar trebui rezumată într-un singur cuvânt, atunci aceasta ar trebui să fie – RESPECT- dorința de a produce vinuri autentice, care să fie o reflectare autentică a terroir-ului sublim și complex.