Telmo Rodriguez Pegaso Pizarra 2021

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

, , , ,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

220,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

RP97
RP = Wine Advocate Robert Parker
JS94
JS = James Suckling

Descriere

Podgoriile Pegaso Pizarra se întind pe o rocă metamorfică cu o structură laminară. Acest tip de sol de ardezie este foarte rar în Cebreros. Abia se găsesc în vecinătatea pasului Arrebatacapas între 850 și 1.200m altitudine, unde Telmo deține un număr de parcele. După fermentare cu drojdii indigene, vinul este maturat intre 24 si 30 luni in butoaie de stejar franțuzesc de 500 si 600 l. Sunt produse doar 3906 de butelii. Note de degustare – exploziv și expresiv cu aromatica in zona floral- condimentată, cu taninuri fine, granulate, luxuriant, rotund și cu un final complex mineral pe care îl oferă solurile din ardezie. Un vin profund, dens și armonios.

Descriere producator

Colegi și parteneri de afaceri pe termen lung, Telmo Rodríguez și Pablo Eguzkiza sunt împreună de aproape 30 de ani. Au început să lucreze la sfârșitul anilor ’80 la familia Telmo din Rioja, Remelluri, și au continuat să aducă schimbări în concepțiile vinului spaniol. De-a lungul timpului, au găsit parcele pentru a lucra în toată Spania: în Cebreros (un sat non-DO la vest de Madrid în Sierra de Gredos), DO Valdeoras, Rueda, Malaga, Cigales, Alicante, Ribera del Duero, Toro și bineînțeles , Rioja. Inițial, au lucrat în podgorii vechi, care păstrau identitatea genetică (adesea pe cale de dispariție) a acestor regiuni diferite. În zilele noastre fac, de asemenea, multă replantare, reasigurând potrivirea istorică dintre soiurile locale (de cele mai multe ori field blend) cu cele mai bune locuri și practici.