Moulin de Gassac

logo_daumas-gassac-1

Spre sfârșitul anilor 1960, Véronique și Aimé Guibert s-au lansat într-o aventură a vinului, pe urmele călugărilor de la Abația Aniane. Ei au fost prima generație și creatorii actualului Mas de Daumas Gassac. Conducerea proprietății și vinificațiile au fost ulterior transferate către a doua generație formată din Samuel, Gaël, Roman și Basile. Astăzi, ei susțin valorile respectului pentru „Mama Natură” și pentru expresia pură a terroir-ului: bazele vinurilor proprietății încă de la crearea sa. Au continuat munca inovatoare a tatălui lor, concentrându-se din ce în ce mai mult pe eleganță și prospețime, mai degrabă decât pe caracteristicile tanice ale vinurilor. Astăzi, spiritul domeniului este unul de camaraderie fraternă și cu toții au responsabilități diferite în gestionarea acestuia.

Dacă filosofia domeniului ar trebui rezumată într-un singur cuvânt, atunci aceasta ar trebui să fie – RESPECT- dorința de a produce vinuri autentice, care să fie o reflectare autentică a terroir-ului sublim și complex.

Acest respect este exprimat la trei niveluri:

Respectul pentru mediul înconjurător Dorința de a respecta frumusețea sălbatică a Văii superioare a Gassacului și evitarea distrugerea pădurii de garigă. Au creat astfel mici suprafețe de viță de vie, care stau ca poieni în imensa pădure de garigă care domină peisajul. În total, sunt peste 50 de astfel de poieni, rezultând 50 de hectare de viță de vie printre 1000 de hectare de pădure mediteraneeană.

Respectul pentru complexitatea vinurilor Dorința de a respecta însăși esența terroir-ului, căruia vinurile își datorează identitatea, este un aspect esențial al muncii de viticultori. Complexitatea extremă a vinurilor Mas de Daumas Gassac, îmbogățită de nenumăratele mirosuri ale arbuștilor mediteraneeni care înconjoară „poiana-vii” (dafin, cimbru, rozmarin, lavandă, arbous, stanca, fenicul, mentă sălbatică, lentis etc.) constituie o alchimie subtilă ce trebuie respectată și onorată.

Respect pentru un biotop natural, stabil Uriașa pădure de gariga care înconjoară Valea Gassac oferă condițiile potrivite pentru o varietate de păsări si insecte intr-un ecosistem care funcționează perfect, reglând, in acest proces, numărul speciilor prădătoare. O sarcina importantă este astfel respectul pentru acest echilibru subtil, care contribuie la complexitatea vinurilor, fără a face nici cea mai mică concesie îngrășămintelor chimice sau substanțelor sintetice. Singurul îngrășământ folosit pe solul Gassac este un compost făcut din gunoi de grajd de oaie Larzac.

 

Produse Moulin de Gassac

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?