Gut Hermannsberg

Gut-Herrmannsber-Logo

Istoria Hermannsberg datează de mai bine de 100 de ani. În 1902 a fost fondat ca domeniu regal prusac și a fost astfel în domeniul public. O rămășiță a acestei istorii este vulturul prusac, care încă împodobește sigla și etichetele Hermannsberg. Scopul declarat al domeniului a fost producerea de vinuri albe de talie mondială. Prima recoltă a avut loc în 1907, iar marea descoperire a venit odată cu recolta 1921, cu vinurile sale dulci nobile. Directorul Hermann Goedecke și maestrul pivniței Karl-Heinz Sattelmeyer au adus proprietatea la faima mondială din 1949.

În 1998, statul Renania-Pfalz a privatizat proprietatea înainte ca familia Reidel să o cumpere în cele din urmă în 2009 și să o redenumească Gut Hermannsberg în 2010. Nu numai că au renovat crama și au recondiționat întreaga proprietate, dar mai ales au realiniat și producția de vin și s-au concentrat pe vinurile albe seci, mai degrabă decât pe cele dulci din trecut. De asemenea, au înființat un restaurant și o pensiune pentru a oferi o experiență completă.

La Gut Hermannsberg se lucrează în armonie cu natura. Aceasta include multă muncă manuală în podgorie și mult timp pentru maturare în pivniță. Sunt respinse metodele care ar putea diminua caracterul autentic al vinurilor. Vinurile Riesling își datorează originea, picanteria și mineralitatea în mare parte solurilor vulcanice ale podgoriilor. Sunt in total 30 hectare de podgorii in proprietatea Gut Hermannsberg și, fără excepție, toate sunt certificate VDP.GROSSE LAGE. – echivalentul german pentru Grand Cru.

În crama răcoroasă se lucrează minim invaziv, se face doar absolut minimul necesar pentru stabilizarea și limpezirea vinurilor. Timpul este cel mai important partener aici. Astfel vinurile se maturează in funcție de rezultatul dorit, de etichetă și plai, între 6 luni și 6 ani.

Multe dintre podgoriile din Gut Hermannsberg sunt pante abrupte sau foarte abrupte. Gut Hermannsberg cultivă 7 podgorii pe Nahe, toate fiind VDP.GROSSE LAGEN:

Schlossböckelheimer Kupfergrube: conferă vinurilor un caracter mineral afumat, cu arome intense de grapefruit. Gut Hermannsberg deține 12 hectare din acest sit legendar.

Bastei Traisen: sol sarac, pietros, precipitații anuale reduse. Gut Hermannsberg deține mai puțin de 1 ha de viță de vie din acest plai, randamentul este scăzut iar producția se limitează la câteva mii de sticle pe an.

Hermannsberg Monopol Niederhausen: monopolul se întinde pe 5,5 hectare și este singurul amplasament al proprietății Hermannsberg cu sol argilos de ardezie, de unde mineralitatea fină a vinurilor. Ardezia este acoperită de un strat fin de loess.

Felsenberg Schlossböckelheim: sol vulcanic de tip melafir. Vinurile din acest plai sunt strict limitate, deoarece Gut Hermannsberg deține mai puțin de 1 ha din Felsenberg.

Steinberg Niederhausen: după cum sugerează și numele, solul acestui sit este extrem de pietros, solul de roci cu structura porfirică Lemberg este deschis la culoare, ceea menține plaiul răcoros și produce vinuri tensionate, cu arome pietroase.

Rotenberg Altenbamberg: Gut Hermannsberg deține aici 4 hectare de viță de vie. Vinurile au un caracter special de bacon afumat.

Rossel Monopol Niederhausen: Sol de riolit vulcanic.

in loc de concluzie, „Gut Hermannsberg este paradisul dintr-un capăt apropiat al lumii”, cum îi place să spună vinificatorului Karsten Peter.

Produse Gut Hermannsberg

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?