Kurtatsch

cantina-kurtatsch

Cantina Kurtatsch este fondata in anul 1900, fiind o cooperativa specifică zonei formată 190 de cultivatori ce dețin in total 190 ha de viță de vie, 80% din acestea pe pante foarte abrupte și 70% in cadrul aceleași municipalități, Cortaccia – Kurtatsch in limba germană. Fiind una dintre cele mai vechi cooperative vitivinicole din Alto Adige, privesc înapoi la o tradiție îndelungată. Stima pentru terroir-ul unic, măiestria și experiența inestimabil de valoroasă în podgorie se transmit din generație în generație

Podgorii pe pante uluitor de abrupte de la 220-900m – o diferență atât de mare de altitudine în cadrul aceleiași municipalități fiind unic în Europa. Altitudinile joase sunt printre cele mai calde din Alto Adige și sunt perfecte pentru vinuri roșii importante. Pe plaiurile de mare altitudine deasupra satului principal Kurtatsch, soiurile albe găsesc condiții ideale. Gama largă de cote și tipurile de sol dictează filozofia celei mai sudice cooperative din provincie: producerea de vinuri distinctive care să reflecte locul de unde provin, terenul lor, în cel mai bun mod posibil.

O echipă tânără, din 2014 condusă de președintele cramei, Andreas Kofler, a orientat crama spre durabilitate. Datorită celor 190 de ferme de familie cu structură mică, care cultivă 190 de hectare de vie, cei mai buni struguri pot fi selectați pentru fiecare locație individuală. Acest lucru precum și vinificarea precisă a zonelor viticole individuale creează un caracter distinctiv și vinuri inconfundabile care reflectă cu adevărat locul lor de origine. Rezultatul: vinuri albe proaspete, minerale din locații înalte și vinuri roșii de lungă durată din locuri calde. Plai cu plai, vin cu vin.

Cele 34 de vinuri sunt vinificate în două game. Linia „Selection” ca prima selecție de podgorii Kurtatsch și linia TERROIR, linia de top a Cantinei Kurtatsch. Acesta din urmă, datorită vinificării atente și precise a plaiurilor unice viticole, reflectă marele potențial al podgoriilor Kurtatsch. Vinurile poartă în principal numele celor mai bune locații din Kurtatsch.

Produse Kurtatsch

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?