Champagne Philipponnat La Remissonne Grand Cru 2015 Extra-Brut

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, , ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

1.190,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare

Premii

RP96
RP = Wine Advocate Robert Parker
JS96
JS = James Suckling
JD96
JD = Jeb Dunnuck

Descriere

La Rémissonne este cea mai precisă expresie a uneia dintre cele mai bune parcele de Pinot Noir din Mareuil-sur-Ay, situata chiar deasupra cramei. Împreună cu Le Léon și Les Cintres, este unul dintre cele trei cuvée-uri specifice parcelelor, produse doar în anii excepționali, urmând modelul climatic burgund: o climă, un soi de struguri, o recoltă. Când acest lucru nu este posibil, La Rémissonne este utilizată în alte cupaje: Mareuil-sur-Ay, Blanc de Noirs sau pur și simplu Réserve Perpétuelle. 100% Pinot Noir Premier Cru de primă presă din parcela cu același nume, cu vinificare exclusiv in butoaie de lemn, fără conversie malolactică. Maturare pe drojdie timp de minim 7 ani în sticlă, la o temperatură constantă de 12°C în beciurile istorice ale Casei din Mareuil-sur-Ay. Dozajul foarte mic (4,25 g/litru) si degorjare in Octombrie 2023. Note de degustare – Arome intense si expresive, de zmeura si floare de migdal. Plina, generoasa cremoasa si concentrată, cu note de zmeura, violete, boabe de cafea si vanilie plus un final mineral lung si delicat.

Descriere producator

Cele 20 de hectare de viță de vie ale Casei Philipponnat, situate în inima zonei viticole Champagne din Ay, Mareuil-sur-Ay și Avenay, sunt clasificate Premier și Grand Cru. Philipponnat lucrează pentru a păstra aceste terenuri prețioase și fragile, vechi de secole, folosind metode naturale de lucru a solului, prășirea manuală și arătura cu cai. Casa a găsit cea mai bună modalitate posibilă de a-și reînnoi tradițiile, perpetuând tot ce e mai bun de oferit. Accentul se pune pe conservare și pe îndeplinirea provocărilor pentru a îmbunătăți neîncetat calitatea vinurilor. Expertiza lui Philipponnat este deosebit de evidentă în utilizarea sistemului solera. Această tehnică este o tradiție îndelungată a Casei și constă în păstrarea vinurilor de rezervă în butoaie de stejar și includerea lor în cupaje non-vintage (în proporții de la un sfert până la o treime) și utilizarea acestui cupaj ca vin de rezervă pentru următorul asamblaj. Această cupajare progresivă permite fiecărei sticle să păstreze o atingere a vinului din anii precedenți, asamblaje încă de la început. Cellar masters succesivi au acordat o deosebită importanță transmiterii acestei expertize mai departe.
Philipponnat a fost prima casă de șampanie care a indicat pe contra-etichete anul principal utilizat în asamblajele sale non-vintage, nivelul de dozaj și data degorjării, informând astfel consumatorii și experții în vin despre caracteristicile fiecărui cuvée.