Gorghi Tondi Sorelle Sala Riserva 2021 Bio

15% OFF

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

, ,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

Prețul inițial a fost: 159,00 lei.Prețul curent este: 135,00 lei.

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
15% OFF

Premii

Descriere

SorelleSala reprezintă călătoria întreprinsă la începutul cramei Gorghi Tondi de către Annamaria și Clara Sala, o uniune între surori menita sa materializeze visul familiei și a arăta lumii pluralitatea extraordinară a viticulturii din Sicilia. Este un vin care marchează evoluția companiei si rodul plantațiilor mature ale domeniului. Un vin rezerva obtinut din cea mai buna selectie de de struguri Nero d’Avola combinați cu alte soiuri, care se maturează îndelung în butoaie de stejar francez. Strugurii provin din plantatii cu varsta medie de 20 de ani, a căror densitate este de 4600 plante la hectar cu o producție de aproximativ 6,5 tone. Solul este compus dintr-un substrat calcaros. Recoltarea are loc intre prima si a doua decada a lunii Septembrie. Fermentația are loc în tancuri din inox, la o temperatură controlată, cu o macerare pe pielițe de aproximativ 14 zile. Vinul se păstrează in tancuri încă 5 luni, timp in care efectuează conversia malolactică după care se maturează in butoaie din stejar francez noi, la doua si a treia trecere timp de 14 luni, iar apoi încă 12 luni in sticla, înainte de a fi scos pe piata. Note de degustare: Nasul se deschide cu fructe rosii si fructe de padure, urmate de note toastate, tutun si păstăi de vanilie iar pe final având nuanțe de piper si de otet balsamic. Gustul este plin, catifelat, puternic cu tanini pe masura si un postgust lung.

Descriere producator

Proprietatea are origini care datează din secolul al XVII-lea și încă își păstrează moștenirea istorică într-o clădire numită „Palazzo” (Palatul) care a fost construită de Fabivs de ‘Vecchis, episcopul de Montalcino și starețul Abației Sant’Antimo. După moartea Episcopului, Palatul și moșia din jur au fost scoase la licitație conform legii italiene privind proprietățile ecleziastice și la 16 septembrie 1868 au fost achiziționate de contesa Eva Bernini Cerretani. La 31 decembrie 1877, contesa Cerretani a vândut întreaga moșie familiei Ciacci din Castelnuovo dell’Abate. După căsătoria dintre contele Alberto Piccolomini d’Aragona, descendent direct al lui Enea Silvio Piccolomini (Papa Pius al II-lea) și Elda Ciacci, Palatul Episcopal a devenit Palatul Ciacci Piccolomini d’Aragona.
În 1985, contesa Elda Ciacci a lăsat moștenire întreaga proprietate lui Giuseppe Bianchini, fermier al moșiei de mulți ani, aplicând o filozofie de producție complet nouă și de prim-plan pentru acea perioadă, crescând cantitatea, calitatea vinurilor și deschizând exportul în întreaga lume. Giuseppe, din nefericire a murit în februarie 2004 și a lăsat afacerea fiului și fiicei sale, Paolo și Lucia.