Domaine Gautheron Chablis 1er Cru L’Homme Mort 2023

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

245,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

Descriere

Chablis 1er l’Homme Mort face parte din 1er Cru Fourchaume. Numele acestui climat poate evoca descoperirea sarcofagelor din perioada merovingiană sau „ulmul mort”, un copac bătrân care era folosit pentru a marca o graniță. Viile sunt situate orientate spre sud pe soluri adânci și argiloase la poalele dealului și mai pietroase în vârf. Vinurile din acest terroir își păstrează rotunjimea caracteristică climatului Fourchaume, dar cu un caracter mineral mult mai puternic. Viile au vârsta medie 35 ani, vinificare clasica in cuve termoreglate si maturare in cuve de inox si lemn. Arome generoase si precise, cu note subtile de flori si condimente, fructe uscate si proaspete. Puternic, echilibrat și armonios, combinând energia cu o vioiciune tandră. Final mineral, cizelat, salin și precis. Exprimă perfect tensiunea, vigoarea și farmecul acestui vin.

Descriere producator

Avinyo este o crama de familie, aflata in centrul regiunii Penedes, acolo unde a luat nastere Cava. Can Fontanals, ferma familiei Esteve, datează din secolul al 16-lea iar de la originile sale, activitatea principală a acestei proprietati a fost legată de cultivarea viței de vie. La sfarsitul sec. al XIX-lea, dupa ce filoxera a distrus toate culturile de vita de vie din Penedes, Joan Esteve Marcé a călătorit în Franța pentru a învăța cum să cultive noi tipuri de vita de vie imune la boală, cu scopul de a replanta viile pe întreaga proprietate. Spiritul sau intreprinzator, nonconformist, dragostea fata de pamanturile familiei si angajamentul fata de profesia pe care o iubea au facut ca multi ani mai tarziu, in 1982, Avinyo sa produca prima sa sticla de Cava.
Avinyo este si unul din cei 17 producatori din DO Cava care se bucura de clasificarea „ELABORADOR INTEGRAL”, ceea ce inseamna ca strugurii sunt culesi doar de pe plantatiile proprii, vinificarea se face doar in crama proprie, invechirea in sticla se face cel putin 18 luni si toata cultura este certificata organic.