Pieropan Amarone Vigna Garzon 2018

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

, , ,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

295,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

JS95
JS = James Suckling

Descriere

Amarone, sinonim cu Valpolicella, este o provocare nouă și incitantă pentru familia Pieropan și s-a născut din dorința de a vedea dacă podgoriile Cellore d’Illasi ar putea concura cu terroir-ul unic din Valpolicella. Amarone este realizarea visului familiei de a produce un vin roșu puternic, bogat și structurat, dar cu echilibrul, eleganța și finețea caracteristice Pieropan. Struguri Corvina Veronese 60%, Corvinone 30%, Rondinella 5%, Croatina Veronese 5% culeși in ultima săptămână din septembrie, dezhidratați natural timp de 2-3 luni și apoi selectați manual pentru presare și fermentare. Maturare timp de 24-30 luni in tonneaux și baric francez, urmat de o scurtă maturare la sticlă inainte de lansarea pe piață. Note de degustare – arome de cireșe negre, mure, prune, ciocolată amară, piele, cafea, o importantă latură complex condimentată și un final balsamic. Complex și rotund, cu o structură puternică echilibrată perfect de prospețimea postgustului. Un vin plin de caracter și cu un potențial de învechire remarcabil.

Descriere producator

Crama Pieropan a fost fondată în 1880 de către Leonildo Pieropan și a obținut rezultate naționale și internaționale de succes între anii 1970 și 1980 datorită nepotului său Leonildo. Astăzi, crama este condusă de a 4-a generație a familiei: Andrea și Dario, care sunt fiii lui Leonildo și ai Teresitei, soția lui. Cu un total de 75 de hectare, 55 în teritoriul Soave și 20 în Valpolicella, compania produce aproximativ 650.000 de sticle pe an, din care aproximativ 65% sunt exportate în 55 de țări din întreaga lume.
Vinurile Pieropan sunt produse în trei locații:
– Crama istorică din Palazzo Pullici, în inima orașului Soave – aici au toate etapele de producție
a fost realizate până în 2018;
– Crama Valpolicella din Villa Cipolla din Tregnago – această cramă este dedicată producției de vinuri roșii
– În sfârșit, crama subterană nou-nouță situată pe versanții unui mare amfiteatru deluros, în Soave. Aceasta este o clădire modernă, funcțională și inovatoare, care acoperă aproximativ 8.000 de metri pătrați de teren și este astăzi inima operațională a lui Pieropan.