Telmo Rodriguez Gaba do Xil O Barreiro 2023

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

99,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

RP91
RP = Wine Advocate Robert Parker

Descriere

Gaba do Xil dezvăluie caracterul Valdeorrasului, Atlantic cu influență continentală, și expresia soiurilor sale autohtone cultivate pe soluri argiloase de ardezie. Din 2021, Gaba Do Xil alb este un adevărat vin parcelar, produs cu struguri 100% proprii, selectați exclusiv din podgoria O Barreiro achiziționată cu câțiva ani în urmă și repusă în formă de atunci. 16 ha din această vie extinsă sunt plantate cu soiuri albe (în principal Godello și alți struguri locali). În O Barreiro, primii struguri au fost culesi la începutul lunii septembrie. Ploile abundente din perioada de recoltare au forțat la culegere intermitentă și, ulterior, pe măsură ce recolta a progresat, la o selecție semnificativă a strugurilor. Strugurii au fost de bună calitate, mai ales la început, și au produs vinuri mai ușoare și mai aromate. Fermentat cu drojdii native și maturat timp de câteva luni pe drojdie, Gaba Do Xil O Barreiro prezintă arome atractive, prospețime și textură bună, oferind o “băubilitate” minunată încă de la început. Proaspăt, precis, suculent și cu un final mineral tonic.

Descriere producator

Colegi și parteneri de afaceri pe termen lung, Telmo Rodríguez și Pablo Eguzkiza sunt împreună de aproape 30 de ani. Au început să lucreze la sfârșitul anilor ’80 la familia Telmo din Rioja, Remelluri, și au continuat să aducă schimbări în concepțiile vinului spaniol. De-a lungul timpului, au găsit parcele pentru a lucra în toată Spania: în Cebreros (un sat non-DO la vest de Madrid în Sierra de Gredos), DO Valdeoras, Rueda, Malaga, Cigales, Alicante, Ribera del Duero, Toro și bineînțeles , Rioja. Inițial, au lucrat în podgorii vechi, care păstrau identitatea genetică (adesea pe cale de dispariție) a acestor regiuni diferite. În zilele noastre fac, de asemenea, multă replantare, reasigurând potrivirea istorică dintre soiurile locale (de cele mai multe ori field blend) cu cele mai bune locuri și practici.