Producator | |
---|---|
Țara | |
Zona | |
Apelațiune | |
Soi | |
An | |
Culoare | |
Tip vin | |
Zahăr rezidual | |
Alcool | |
Capacitate ambalaj | |
Maturare lemn | |
Asociere mâncare | |
Potențial învechire | |
Caracter | |
Temperatura de servire | |
Aerare | |
90+ | |
BIO |
Podgoria Solaia se întinde pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare la o altitudine între 350 și 400 de metri deasupra nivelului mării orientată spre sud-vest, pe soluri stâncoase calcaroase situate pe proprietatea Tenuta Tignanello. Familia Antinori a produs acest vin pentru prima dată cu recolta 1978. Proporțiile originale ale soiurilor de struguri au fost de 80% Cabernet Sauvignon și 20% Cabernet Franc. Același asamblaj a fost replicat în 1979, în timp ce pentru următoarele recolte s-a adăugat 20% Sangiovese și s-au făcut alte ajustări la raportul dintre Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, până la apariția amestecului său final. Solaia se face doar în recolte excepționale și nu a fost produsă în 1980, 1981, 1983, 1984 și 1992.
Linia de Centura no 2, Depozit C2,
077175, Stefanestii de Jos, Ilfov
Telefon: 0722 345 347
E-mail: contact@winefocus.ro