Massetino 2022

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

, , ,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

1.800,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare

Stoc epuizat

Tip:

Premii

JS97
JS = James Suckling
D97
D = Decanter

Descriere

Strugurii au fost culeși manual în lăzi de 15 kg iar după desciorchinare și zdrobire, sunt transferați gravitațional în rezervoare de beton, fără pompare. Fiecare parcelă individuală a viei a fost vinificată separat. Fermentarea a avut loc spontan cu drojdii indigene la temperaturi de aproximativ 25 – 28°C, cu pompare de două sau trei ori pe zi. Timpul total petrecut în tancuri a variat de la 21 la 25 de zile. Fermentația malolactică a avut loc în baricuri de stejar 50% noi, După primele 12 luni de învechire, vinul a fost asamblat și lăsat să se odihnească în rezervoare de beton aproximativ trei luni înainte de îmbuteliere. Note de degustare Născut în zilele calde ale acestui vintage intens, Massetino 2022 exprimă olfactiv deja toata căldura soarelui pe care a întâlnit-o în timpul petrecut în vie. Plin de prospețime, cu taninuri ferme și arome de fructe roșii pulpoase, vibrant și evolutiv gustativ, va încurajează să reveniți la pahar pentru a-i înțelege toate nuanțele profunde ce par să nu dispară niciodată.

Descriere producator

Deși a fost produs pentru prima dată în 1986, Masseto a fost rapid încoronat drept ”Château Pétrus”-ul italian. La fel ca echivalentul său francez, este unul dintre marile vinuri ale lumii, cu o personalitate extraordinară și complexă, în care structura remarcabilă este întotdeauna însoțită de o eleganță specială. Fiecare ediție își are propria identitate izvorâtă din infinitele variațiuni ale climatului: o nobilă opulență în 2001, structură tanică densă în 1988 sau o mare eleganță în 2007… Astfel, fiecare ediție este unică, făcând, totodată, parte din întreg. Masseto este ilustrarea perfectă a conlucrării dintre terroir, climă și talentul uman pentru a crea o operă cu valoare eternă.