Champagne Philipponnat Royale Reserve Non Dose NV

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

, ,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

295,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare

Premii

RP91
RP = Wine Advocate Robert Parker
JS94
JS = James Suckling
V92
V = Vinous Antonio Galloni
JD90+
JD = Jeb Dunnuck

Descriere

Asamblaj de 67% Pinot Noir, 31% Chardonnay și 2% Pinot Meunier cu must de primă presă din vii Grand Cru și Premier Cru din inima zonei viticole de Champagne. An de bază 2019 cu 34% vin de rezervă maturat în butoaie de lemn folosind sistem solera ce incorporează vinuri mai vechi fără a pierde prospețime. Malolactică parțială, atât vinul de bază cât și cel de rezervă sunt maturate în butoaie pentru a permite dezvoltarea aromelor și a oferi complexitate. Fără dozaj (0 g/litru) pentru a dezvălui adevaratul caracter și puritatea vinului. Maturare pe drojdie în pivnițele Casei la o temperatură constantă de 12°C timp de cel puțin trei ani, degorjare Aprilie 2023. Note de degustare – floare de viță de vie, tei și pâine proaspătă, ușor prăjită, citrice și miere. Atac vibrant cu arome de citrice și un final lung cu note minerale, mere verzi și pâine proaspăt coaptă.

Descriere producator

Cele 20 de hectare de viță de vie ale Casei Philipponnat, situate în inima zonei viticole Champagne din Ay, Mareuil-sur-Ay și Avenay, sunt clasificate Premier și Grand Cru. Philipponnat lucrează pentru a păstra aceste terenuri prețioase și fragile, vechi de secole, folosind metode naturale de lucru a solului, prășirea manuală și arătura cu cai. Casa a găsit cea mai bună modalitate posibilă de a-și reînnoi tradițiile, perpetuând tot ce e mai bun de oferit. Accentul se pune pe conservare și pe îndeplinirea provocărilor pentru a îmbunătăți neîncetat calitatea vinurilor. Expertiza lui Philipponnat este deosebit de evidentă în utilizarea sistemului solera. Această tehnică este o tradiție îndelungată a Casei și constă în păstrarea vinurilor de rezervă în butoaie de stejar și includerea lor în cupaje non-vintage (în proporții de la un sfert până la o treime) și utilizarea acestui cupaj ca vin de rezervă pentru următorul asamblaj. Această cupajare progresivă permite fiecărei sticle să păstreze o atingere a vinului din anii precedenți, asamblaje încă de la început. Cellar masters succesivi au acordat o deosebită importanță transmiterii acestei expertize mai departe.
Philipponnat a fost prima casă de șampanie care a indicat pe contra-etichete anul principal utilizat în asamblajele sale non-vintage, nivelul de dozaj și data degorjării, informând astfel consumatorii și experții în vin despre caracteristicile fiecărui cuvée.