Raventos i Blanc Manuel Raventos Negra 2016

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, , ,

Potențial învechire

Caracter

, ,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

440,00 lei

Premii

RP95
RP = Wine Advocate Robert Parker

Descriere

Manuel Raventós Negra, descendent al lui Josep Maria Raventós i Blanc este selecția personală pe care Manuel Raventós o face din cele mai bune vinuri din recolta anuală. Este asamblajul lui personal. Un vin spumant de autor. Pentru iubitorii de vinuri proaspete cu aciditate, structura si volum, tensionate la palat, cu bule fine si arome de pâine prăjita si unt. Un vin spumant care, datorită caracterului său excepțional, este îmbuteliat doar în anii excepționali. Cei minim șase ani de maturare pe drojdie îi oferă o culoare aurie strălucitoare și o structură minunată la palat, precum și o textură mătăsoasă învăluitoare, cu un final lung și mineral tipic vinurilor din Conca del Riu Anoia. Manuel Raventós 2015 reinventează cupajul in anul 2012, după recolte consecutive (2011, 2012) cu Xarel·lo monovarietal. Incepand cu 2013 se remarcă printr-un cuplu de soiuri autohtone contrastante, soiul alb Xarel·lo (30%) și soiul roșu Sumoll (70%).

Descriere producator

Raventós i Blanc este o cramă cu una dintre cele mai îndelungate tradiții viticole documentate din lume. Ferma familiei în care vinurile sunt acum produse aparține familiei Raventós din 1497. Cinci secole în care lucrează 90 de hectare de viță de vie și pădure, o dinastie strâns asociată cu pământul de la o generație la alta. Astăzi, Pepe Raventós, care reprezintă a 21-a generație a familiei, cultivă 44 de parcele folosind metode de cultivare a vinului biodinamice și se angajează să mențină proprietatea de viță de vie, pădure și lac ca entitate completă. Raventós i Blanc este fidel tradiției și susține relația dintre om și natură în esența filozofiei sale de producție. În 2012, Pepe Raventos a decis ca Raventós i Blanc să părăsească DO Cava dorind să creeze DO Conca del Riu Anoia, deoarece crede cu tărie că există o deschidere pentru vinuri precum cele realizate de Raventos i Blanc: autentice, provenind dintr-o singură zonă, cu un climat specific, soiuri de struguri autohtoni și o viticultură riguroasă, precisă și respectuoasă.