Y. Amirault Le Grand Clos Bourgueil 2021

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

180,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

Descriere

Clos a fost clasificat istoric ca „1er cru” de către abația din Bourgueil. Expunere pe versantul unui deal cu argilă și silex pe un strat de calcar. Viță de vie plantată în anii 1970. 100% recoltare manuală. Sortare dublă a strugurilor cu desciorchinare (fără zdrobire). Fermentare alcoolică în cuve de stejar conic și macerare timp de 4 săptămâni. Învechire între 12 și 18 luni (75% în butoaie de stejar de 400L, 25% în ouă de ciment). Note de degustare – Arome usor afumate, cu o dominanta de fructe negre si o atingere dulce, condimentata. Iubitorii de vinuri de Loara vor fi inevitabil sedusi. Vinul oferă o prospețime debordantă și o latură de cireșe ce aproape pinotează, un vin grozav și elegant.

Descriere producator

Fondată în 1936 de Eugène Amirault, proprietatea Y. Amirault este situată pe malul drept al râului Loara, pe teren calcaros favorabil pentru cabernet franc.
În 1977, pe atunci în vârstă de 22 de ani, Yannick Amirault a preluat de la tatăl său cele 3,40 de hectare de viță de vie. Din 1983, a optat pentru munca la vița de vie din ce în ce mai respectuoasă cu mediul înconjurător: abandonarea tuturor îngrășămintelor, recoltarea verde, desfrunzire, arat, iarbă. Amirault are actualmente aproximativ 19 hectare de exploatații viticole în Bourgueil, în cea mai mare parte situate pe, sau chiar la baza acestor versanți, la nord și nord-est de satul Bourgueil. Fiul lui Yannick, Benoit, conduce acum proprietatea și, ca și tatăl său, a ales să lucreze organic în podgorii și este certificat ecologic (Ecocert). Toate vinificațiile sunt realizate cu drojdii indigene cu SO2 minim și învechirea are loc într-un amestec de cuve mari de stejar, butoaie mai mari demi-muid și din ce în ce mai mult în amforă de lut. Extracția este lungă (până la 6 săptămâni), dar foarte lejeră. Toate vinurile sunt îmbuteliate nerafinate și nefiltrate.