Ciacci Ateo 2021

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

,

Potențial învechire

Caracter

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

84,00 lei

Tip:

Premii

Descriere

Anul 1989 a fost unul dificil, între doi ani excelenți,și astfel producatorul toscan a creat un vin numit ATEO, „ateu”, ca urmare a deciziei de a nu produce Brunello în vintage-uri mai puțin ideale. Această decizie a coincis cu primele recolte din podgoriile de Cabernet Sauvignon și Merlot. Deși a apărut pentru prima dată ca o provocare, Ateo este acum un clasic al proprietății, cu o fermentație lungă și o învechire efectuată în butoaie mici de stejar. Odată cu recolta 2007, a fost prezentat un nou asamblaj, unul care se concentrează doar pe Cabernet Sauvignon și Merlot. Acest vin, introdus acum cu o nouă etichetă, își continuă drumul spre îmbunătățire și inovare. Asamblaj de Merlot si Cabernet Sauvignon este fermentat la temperatură controlata in vase de inox și ciment este maturat ulterior in butoaie de stejar de 300l Note de degustare – centrat pe fruct, cu ușoare note vegetale, corpolent dar moale, bine echilibrat și cu taninuri pronunțate. Un vin cu o personalitate aparte și un final lung.

Descriere producator

Proprietatea are origini care datează din secolul al XVII-lea și încă își păstrează moștenirea istorică într-o clădire numită “Palazzo” (Palatul) care a fost construită de Fabivs de ‘Vecchis, episcopul de Montalcino și starețul Abației Sant’Antimo. După moartea Episcopului, Palatul și moșia din jur au fost scoase la licitație conform legii italiene privind proprietățile ecleziastice și la 16 septembrie 1868 au fost achiziționate de contesa Eva Bernini Cerretani. La 31 decembrie 1877, contesa Cerretani a vândut întreaga moșie familiei Ciacci din Castelnuovo dell’Abate. După căsătoria dintre contele Alberto Piccolomini d’Aragona, descendent direct al lui Enea Silvio Piccolomini (Papa Pius al II-lea) și Elda Ciacci, Palatul Episcopal a devenit Palatul Ciacci Piccolomini d’Aragona.
În 1985, contesa Elda Ciacci a lăsat moștenire întreaga proprietate lui Giuseppe Bianchini, fermier al moșiei de mulți ani, aplicând o filozofie de producție complet nouă și de prim-plan pentru acea perioadă, crescând cantitatea, calitatea vinurilor și deschizând exportul în întreaga lume. Giuseppe, din nefericire a murit în februarie 2004 și a lăsat afacerea fiului și fiicei sale, Paolo și Lucia.