Lapostolle Le Petit Clos 2021

3 septembrie

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

, , ,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

, ,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

Preț: 199,00 lei

Achitați 10% acum și restul pana în 30 octombrie 2024.

Avans 10%:

20,00 lei

Acest produs este la precomandă, se va livra în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie.

Categorie:

Premii

JS96
JS = James Suckling
V96
V = Vinous Antonio Galloni

Descriere

Le Petit Clos este un asamblaj de Carmenere 68%, Cabernet Sauvignon 16%, Merlot 15% și Cabernet Franc 1%. Fermentarea are loc integral in budane de 75Hl. Vinul este maturat apoi initial pentru 6 luni in baricuri noi de stejar francez, iar apoi incă 16 luni 21% din vin in baricuri noi si 79% in baricuri la a doua trecere. Note de degustare – Intens, expresiv cu arome de fruct roșu, condimente dulci, aromele specifice maturării în lemn foarte bine integrate. Proaspăt, concentrat, rotund, bogat, cu taninuri prezente și un final condimentat mineral. Necesită aerare pentru a fi savurat la adevărata lui valoare.

Descriere producator

Clos Apalta aparține familiei Bournet-Lapostolle. Ea produce vinul de top al casei și a devenit cramă independentă în anii din urmă. Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet. Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări. Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete. Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta. Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile.