Philipponnat

philipponnat

De aproape cinci sute de ani, familia Philipponnat și-a pus amprenta pe solul regiunii Champagne. Generații de bărbați și femei au cultivat pământul la Ay, casa familiei încă de pe vremea lui Apvril le Philipponnat care deținea viță de vie la Le Léon, între Ay și Dizy, în 1522. Moștenirea Philipponnat a fost transmisă de-a lungul timpului, producând un lung șir de generații care sunt și astăzi păstrătorii unei filozofii veche de secole. Fiecare dintre ei are mare grijă să transmită mai departe expertiza pe care ei înșiși au moștenit-o de la predecesorii lor. Există un spirit de familie durabil, iar echipa lucrează din greu pentru a crea vinuri în concordanță cu valorile Casei: individualitate, excelență, generozitate și smerenie.

Stabilită în inima zonei viticole din Champagne, Casa Philipponnat posedă o moștenire unică. Beciurile sale magnifice din secolul al XVIII-lea au făcut parte din Château de Mareuil. Philipponnat deține de aproape un secol o vie de excepție îngrădită (Clos), fără egal în zona viticolă Champagne: Clos des Goisses. Numele acestui teren de 5,5 hectare cu o înclinație de 45° reflectă natura sa: în vechiul dialect Champagne, Gois sau Goisse înseamnă o pantă foarte abruptă. Este, de asemenea, cel mai cald terroir din regiune: orientat spre sud, acest versant pur de cretă nu primește umbră nici un moment de la răsărit până la apus.

Cele 20 de hectare de viță de vie ale Casei Philipponnat, situate în inima zonei viticole Champagne din Ay, Mareuil-sur-Ay și Avenay, sunt clasificate Premier și Grand Cru. Philipponnat lucrează pentru a păstra aceste terenuri prețioase și fragile, vechi de secole, folosind metode naturale de lucru a solului, prășirea manuală și arătura cu cai. Casa a găsit cea mai bună modalitate posibilă de a-și reînnoi tradițiile, perpetuând tot ce e mai bun de oferit. Accentul se pune pe conservare și pe îndeplinirea provocărilor pentru a îmbunătăți neîncetat calitatea vinurilor. Expertiza lui Philipponnat este deosebit de evidentă în utilizarea sistemului solera. Această tehnică este o tradiție îndelungată a Casei și constă în păstrarea vinurilor de rezervă în butoaie de stejar și includerea lor în cupaje non-vintage (în proporții de la un sfert până la o treime) și utilizarea acestui cupaj ca vin de rezervă pentru următorul asamblaj. Această cupajare progresivă permite fiecărei sticle să păstreze o atingere a vinului din anii precedenți,  asamblaje încă de la început. Cellar masters succesivi au acordat o deosebită importanță transmiterii acestei expertize mai departe.

Philipponnat a fost prima casă de șampanie care a indicat pe contra-etichete anul principal utilizat în asamblajele sale non-vintage, nivelul de dozaj și data degorjării, informând astfel consumatorii și experții în vin despre caracteristicile fiecărui cuvée.

Produse Philipponnat

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?