Domaine Louis Boillot & Fils

Louis Boillot logo

În ciuda faptului că și-a creat domeniul cu doar un deceniu în urmă, Louis Boillot a venit înarmat cu unele dintre cele mai vechi și cele mai bine situate podgorii din Burgundia, datorită celor patru generații de Boillots care au achiziționat podgorii primare în Volnay și Gevrey Chambertin. Vinurile pe care Louis le face din viile sale neprețuite sunt exact ca Burgundia: blânde, subtile, pure, precise și extrem de nuanțate, complexitatea și senzualitatea lor crescând odată cu vârsta.

În doar un deceniu, domeniul lui Louis a devenit unul dintre cele mai admirate mici domenii din Cote d Or. Punctul de cotitură a venit la mijlocul anilor 2000, când el și partenera sa, talentata Ghislaine Barthod, au construit împreună o cramă în Chambolle-Musigny. Acest lucru a reunit doi dintre cei mai devotați vinificatori din Burgundia, lucrând și gustând unul lângă altul, cu alchimia pe care o așteptați. Gestionarea podgoriilor a fost, de asemenea, combinată, Louis fiind responsabil nu numai de propriile sale vii, ci și de cele ale lui Ghislaine. Nu este de mirare că Ghislaine îl lasă pe Louis să aibă grijă de vița ei. Este un maestru cu mai mult de 30 de ani de experiență, nu folosește îngrășăminte chimice sau substanțe și taie meticulos in verde pentru producții echilibrate. Vinificația sa este la fel de atemporală, cu extracții prelungite și ușoare și o utilizare limitată a butoaielor noi.

În anii care au trecut de la mutarea sa la Chambolle, s-a înregistrat un progres impresionant în statura vinurilor Boillot, astăzi, ca și în trecut, în centrul stilului său aflându-se un respect profund pentru terroir-ul vechilor sale vii. La Gevrey-Chambertin, de exemplu, satele sale de vie au o medie de peste 50 de ani, la fel ca viile pentru Evocelles de calitate superioară. Champonnet-ul său demonstrează că acest plai puțin văzut se numără printre cele mai bune cru-uri din Gevery. Și Cherbaudes, de la viță de vie de peste 90 de ani, este frecvent de o calitate grand cru. El face un profund Nuits-Saint-Georges 1er cru Pruliers, tot din viță de vie de peste 90 de ani. Și, în Chambolle-Musigny, Louis și Ghislaine au cumpărat și împărțit o parte semnificativă din Beaux Bruns. Podgoriile Louis ’Cote de Beaune sunt la fel de impunătoare, cu viță de vie de peste 55 de ani în satele Volnay Grands Poisots. De asemenea, în Volnay, există trei cru-uri: Les Angles suplu, Brouillards intense din vii vechi și apreciatele Caillerets. Apoi cele două mari cru in Pommard: un Fremiers robust și un monumental Croix-Noires.

Produse Domaine Louis Boillot & Fils

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?