Champagne Soutiran

Soutiran logo

Champagne Soutiran — Deși apelațiunea Champagne AOC este constituită din peste 320 de sate, doar 17 dintre ele se califică pentru titlul de „Grand Cru”. Aceste terroir-uri excepționale reprezintă cu greu 12% din suprafața totală a producției. Casa Soutiran, situata în inima Montagne de Reims, in satul Ambonnay, beneficiază de această distincție de prestigiu. Strugurii care cresc acolo se bucură de o mare reputație și sunt foarte apreciați. Viile de Pinot Noir și Chardonnay sunt plantate pe dealuri cu pante la sud și sud-est, garantând o expunere foarte însorită. Solurile sunt formate din cretă de suprafață, compusa din microorganisme marine fosilizate, ale căror calități absorbante fac posibilă drenarea solului. Capacitatea lor de retenție a apei (în jur de 600 L pe m3) reprezintă o rezervă importanta pentru vie în perioadele de secetă. Creta Ambonnay este deosebit de bogată în magneziu. Această tipicitate, specifică terroir-ului acestui sat, aduce o bogata nota de mineralitate vinurilor, ce se traduce prin note saline și iodate.

Confruntați cu standardizarea gusturilor dictate de producția de masă, Casa Soutiran apără noțiunile de terroir și produs artizanal, aceste valori constituind rădăcinile ce fac șampaniile autentice.

Sunt necesari 5 până la 8 ani de răbdare pentru a elabora cuvee-urile și a le aduce la maturitate. Trecând mult dincolo de practicile convenționale, aceasta lunga maturare în pivnițe contribuie la structura vinurilor, rafinează efervescența și dezvoltă complexitatea lor. Această complexitate este, de asemenea, derivată din amestecul unei palete aromatice mari provenind din vinificarea în butoaie de stejar și tancuri de inox, cu accent special pe vinurile de rezervă. Cele mai bune parcele sunt vinificate în butoaie de stejar din Burgundia, care aduc un profil organoleptic suplimentar în timpul asamblajului. Aceste vinuri îmbogățesc cele mai nobile cuvée-uri ale Casei.

Din acest know-how se nasc Cuvée-uri bogate și îndrăznețe, cu expresia terroir-ului impregnată în textura lor.

Produse Champagne Soutiran

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?