Cantina Gulfi

gulfi logo

Crama Gulfi detine plantatii in Sicilia lângă Randazzo (pe Muntele Etna), Chiaramonte Gulfi (în sud-vest) și Pachino (în est la nivelul mării). Istoria cramei Gulfi a început cu o fermă moștenită de la tată cu o vie în Monti Iblei, răcoroasă și calcaroasă. Vito Catania, un businessman milanez cu rădăcini siciliene a dezvoltat rapid frumoasa proprietate într-o afacere model. Încă de la început, scopul declarat a fost să producă vinuri care să reflecte terroir-ul lor fără compromisuri, fără a urma rapid tendințele efemere ale modei.

Solurile sunt deosebit de potrivite pentru viticultură, foarte diverse din punct de vedere geologic si fertilizate cu ingrasamant verde. Irigarea suplimentară nu este necesară în parcelele plantate aproape exclusiv cu soiuri autohtone, cum ar fi strugurele alb antic Carricante. Viile, cu vârsta de până la 70 de ani, sunt crescute în sistemul clasic Alberello. De asemenea, trebuie menționat faptul că proprietarii, familia Catania, a selectat clone din Etna și le-a plantat împreună cu clone de Chardonnay din Burgundia pe versanții Monti Iblei.

Terenuri istorice ca Maccari, Bufaleffi, Baroni și San Lorenzo, achiziționate în Val di Noto și recultivate cu mare efort, oferă struguri pentru unele dintre cele mai expresive vinuri monovarietale din Sicilia, care pot fi savurate inclusiv dupa o invechire indelungata. Vinificarea se realizează cât mai natural posibil iar maturarea în butoaie de lemn este foarte atentă.

Vinurile cramei Gulfi contin essenta pamantului, sunetul naturii, intensitatea culorilor Siciliei. Fiecare vin Gulfi ascunde o personalitate precisa, capabila sa va trezeasca toate simturile.

Produse Cantina Gulfi

Accesul este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Ai peste 18 ani?