Terredora di Paolo Greco di Tufo Loggia della Serra 2024

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

79,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare
Tip:

Premii

Descriere

Strugurii din podgorii deținute de familie în Montefusco se culeg la sfârșitul lunii octombrie, având în vedere altitudinea mare a podgoriilor. Mustul este lăsat să se decanteze și fermentat cu drojdii selecționate în rezervoare de inox la temperaturi scăzute. Se maturează apoi pe drojdie timp de câteva săptămâni. Note de degustare: perioada lungă de coacere asigură o culoare aurie strălucitoare, profundă, cu nuanțe verzui. Un vin remarcabil, elegant și echilibrat, cu arome interesante de flori albe, citrice, pere și măr, acoperite de miere subtilă și o senzație minerală plăcută. Aciditatea fină se îmbină bine cu corpul bogat și cu finalul lung mineral și fructat.

Descriere producator

Crama este amplasată în peisajul încântător al Serra din Montefusco, în provincia Avellino, care este cel mai deluros și muntos district dintre cele 5 din Campania. Situată pe creasta care desparte valea râului Sabato de Calore, arhitectura sa a fost studiată pentru a fi funcțională proceselor de lucru implicate în aceasta, chiar dacă adesea se transformă într-o frumoasă unitate de primire pentru evenimentele vinicole anuale. Crama se află în Montefusco nu întâmplător, ci datorită prezenței propriilor proprietăți în Santa Paolina, Montefusco, Montemiletto, Montefalcione, Lapio; locuri învecinate care marchează un fel de „drumă a vinului” între cele 3 zone DOCG ale Irpiniei: Greco di Tufo, Taurasi și Fiano di Avellino.
În Campania, istoria oamenilor este strâns legată de vița de vie; angajamentul Terredora Di Paolo este de a umple paharele cu gustul acestui pământ fascinant și generos, grație beneficiilor vulcanilor și soarelui. După al Doilea Război Mondial, Walter Mastroberardino, un sudist hotărât, care se află acum la cârma Terredora Di Paolo, a început să-și transporte sticlele prin Italia, începând cu Milano. În 1994, un capitol din viața sa s-a încheiat și, la șaizeci de ani, când oamenii se pensionează de obicei, a început o nouă călătorie alături de copiii săi Daniela, Lucio și Paolo și cu sprijinul soției sale, Dora Di Paolo. Nu a fost o coincidență faptul că noua sa companie a fost numită după soția sa, o femeie liniștită, dar activă. Crama a fost construită în Montefusco pentru a vinifica strugurii de pe domeniul familiei, care datează din 1978, când Irpinia era caracterizată predominant de sălbăticia sa. Familia a avut întotdeauna controlul direct asupra tuturor etapelor de producție, asigurând astfel calitatea generală și garantând îmbunătățiri continue an de an.