Champagne Philipponnat Blanc de Noirs 2018 Extra-Brut

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

, ,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

450,00 lei

+ 0,5 lei - Sistemul Garanție-Returnare

Stoc epuizat

Premii

RP93
RP = Wine Advocate Robert Parker
JS95
JS = James Suckling
JD94+
JD = Jeb Dunnuck

Descriere

Must de primă presă din parcele exclusiv Premier si Grand Cru. 100% Pinot Noir din Verzy și podgoriile proprii din Mareuil-sur-Ay. Malolactică parțială pentru vinificarea in cuve de inox si blocarea conversiei malolactice pentru vinurile fermentate in lemn. Un vin elegant care păstrează un echilibru între prospețime și vinozitate. Dozaj extra-brut (4,25 g/litru) pentru a-și păstra puritatea și distincția inițială. Maturat între cinci și șapte ani pentru a dezvolta complexitate maximă și pentru a evidenția aromele secundare și terțiare care sunt semnul distinctiv al învechirii prelungite pe drojdie. Note de degustare – expresiv cu note de fructe galbene, piersici, arome ușor prăjite. Amplu, cu note de fructe bine coapte, piersici, mango, cu un final proaspăt, ușor mentolat dar suplu și generos.

Descriere producator

Cele 20 de hectare de viță de vie ale Casei Philipponnat, situate în inima zonei viticole Champagne din Ay, Mareuil-sur-Ay și Avenay, sunt clasificate Premier și Grand Cru. Philipponnat lucrează pentru a păstra aceste terenuri prețioase și fragile, vechi de secole, folosind metode naturale de lucru a solului, prășirea manuală și arătura cu cai. Casa a găsit cea mai bună modalitate posibilă de a-și reînnoi tradițiile, perpetuând tot ce e mai bun de oferit. Accentul se pune pe conservare și pe îndeplinirea provocărilor pentru a îmbunătăți neîncetat calitatea vinurilor. Expertiza lui Philipponnat este deosebit de evidentă în utilizarea sistemului solera. Această tehnică este o tradiție îndelungată a Casei și constă în păstrarea vinurilor de rezervă în butoaie de stejar și includerea lor în cupaje non-vintage (în proporții de la un sfert până la o treime) și utilizarea acestui cupaj ca vin de rezervă pentru următorul asamblaj. Această cupajare progresivă permite fiecărei sticle să păstreze o atingere a vinului din anii precedenți, asamblaje încă de la început. Cellar masters succesivi au acordat o deosebită importanță transmiterii acestei expertize mai departe.
Philipponnat a fost prima casă de șampanie care a indicat pe contra-etichete anul principal utilizat în asamblajele sale non-vintage, nivelul de dozaj și data degorjării, informând astfel consumatorii și experții în vin despre caracteristicile fiecărui cuvée.