Telmo Rodriguez Falcoeira 2019

Share:

Informații suplimentare

Producator

Țara

Zona

Apelațiune

Soi

, , ,

An

Culoare

Tip vin

Zahăr rezidual

Alcool

Capacitate ambalaj

Maturare lemn

Asociere mâncare

,

Potențial învechire

Caracter

,

Temperatura de servire

Aerare

90+

BIO

350,00 lei

Tip:

Premii

RP94
RP = Wine Advocate Robert Parker
JS94
JS = James Suckling

Descriere

Falcoeira a Capilla, în satul Santa Cruz, este considerată de localnici una dintre cele mai bune vii din zonă, afișând finețea și profunzimea fantastică de care sunt capabile unele podgorii din această parte interioară a Galiciei. Falcoeira este întotdeauna un vin mai bogat în comparație cu frații săi As Caborcas și O Diviso, aflându-se la o altitudine de 400 până la 600 de metri pe terase înguste, vertiginoase, agățate de pantele abrupte orientate spre sud-vest. Podgoria a fost total neglijată și a durat peste un deceniu pentru a scoate vegetația sălbatică, a reconstrui terasele și a replanta 2,75 ha de vie. Viile au acum aproximativ 20 de ani, plantate cu clone de patrimoniu biologic din diverse podgorii antice de mencía, sousón, merenzao și caiño tinto. Parcela este împărțită în două, cu plante din vârf cu struguri roșii pentru Falcoeira; partea de jos mai aproape de râul Bibei este plantata cu struguri albi care intră în Branco Santa Cruz. Falcoeira este un vin intens și profund, precum locul din care provine, ceea ce îl face unul dintre cele mai interesante vinuri din lume. Viticultura este certificată ecologic, iar strugurii sunt culeși manual. Vinul este fermentat in butoaie de 3000l și apoi maturat in foudre de stejar de 2000l. Doar 2254 sticle imbuteliate! Note de degustare – Arome pământoase, florale ce amintesc de un usor pedigree burgund, urmate de notele de fruct roșu sălbatic, cuișoare, nucșoară. Expresiv, stratificat, corpolent, cu taninuri fine, aciditate reconfortantă și un final intens, puternic condimentat.

Descriere producator

Colegi și parteneri de afaceri pe termen lung, Telmo Rodríguez și Pablo Eguzkiza sunt împreună de aproape 30 de ani. Au început să lucreze la sfârșitul anilor ’80 la familia Telmo din Rioja, Remelluri, și au continuat să aducă schimbări în concepțiile vinului spaniol. De-a lungul timpului, au găsit parcele pentru a lucra în toată Spania: în Cebreros (un sat non-DO la vest de Madrid în Sierra de Gredos), DO Valdeoras, Rueda, Malaga, Cigales, Alicante, Ribera del Duero, Toro și bineînțeles , Rioja. Inițial, au lucrat în podgorii vechi, care păstrau identitatea genetică (adesea pe cale de dispariție) a acestor regiuni diferite. În zilele noastre fac, de asemenea, multă replantare, reasigurând potrivirea istorică dintre soiurile locale (de cele mai multe ori field blend) cu cele mai bune locuri și practici.